In de keuken

Hieronder vind je recepten die eenvoudig zelf te maken zijn.

Ze zijn geschreven naar aanleiding van mijn kook avonturen in eerste instantie, voor groepen, maar ook samen met diverse jongeren.

Zij houden van koken en bakken en willen graag zelfstandig leren werken in de keuken.

De jongeren hebben hun eigen ontwikkelingsweg.

 

Door samen te koken, in aansluiting bij hun smaak en belangstelling, met zoveel mogelijk verschillende (eigen gekweekte en verse) producten.

Raken zij meer betrokken bij hun voeding en worden zich meer bewust van wat zij eten en tot zich nemen.

Zij raken steeds meer betrokken bij het koken en voor zich zelf zorgen, tonen meer initiatief, maar bovenal geeft het koken hen plezier en vertrouwen, en hierdoor vergroten zij hun mate van samenwerken en zelfredzaamheid.

 

 

 

 

 

tipi’s verwarmend pompoen soeppie

Wat heb je nodig: een halve kleine oranje of fles pompoen, Keltische zout oplossing of bouillon voor 3 liter, verse gember, 2 uien, 2 tenen knoflook, beetje kerriepoeder, eventueel wat gedroogde rozemarijn en wat Griekse yoghurt of creme fraîche.

Lees meer »

tipi’s rodekool soeppie

Wat heb je nodig: een halve rode kool in stukjes gesneden, Keltische zout oplossing voor 2 liter (of bouillon naar wens), verse gember in stukjes, 1 ui en 1 teen knoflook, komijn, paar kruidnagels, kaneel,  citroen sap en creme fraîche.

Lees meer »

Veganistische Quinoa

Veganistische Quinoa ( eventueel half half met rijst) met zwarte bonen en (gekookte) brocolli, courgette, paprika, champignons, verse gember en beetje kerrie of

Lees meer »

Verse kip-kerrie-ananas saus

Wat heb je nodig voor 3 personen: 3 ons kipfilet stukjes, 1/2 blik ananas stukjes, kerriepoeder, met je ketjap, kipbouillon blokje, zout, peper, paprikapoeder en een grote ui, (rode paprika) bloem, 1/2 l. vocht zoals water en of melk.

Lees meer »