Verse kip-kerrie-ananas saus

Gepubliceerd op 17 december 2018 om 12:05

Wat heb je nodig voor 3 personen: 3 ons kipfilet stukjes, 1/2 blik ananas stukjes, kerriepoeder, met je ketjap, kipbouillon blokje, zout, peper, paprikapoeder en een grote ui, (rode paprika) bloem, 1/2 l. vocht zoals water en of melk.

Marineer de stukjes kip met ketjap en kerrie, zout en peper. En laat het onder folie een 30 minuten intrekken. Bak de kip dicht en bak de gesneden ui mee. Met nog wat extra kerrie poeder. Strooi wat bloem over het baksel en bak het al omscheppend even mee. Voeg dan het vocht toe en blijf goed roeren. Als de saus kookt zet je hem zacht en voeg je de ananas (en eventueel wat sap), (rode paprika) en het bouillonblokje toe. Laat de saus een 45 minuten heel zachtjes doorkoken en roer geregeld om aanbranden te voorkomen. Je kunt de saus met toevoegen van paprika poeder de juiste kleur geven. Maak de saus eventueel af en op smaak met nog wat zout en peper.

Lekker menu samen met rijst en chinese kool salade met mandarijn en mosterd dressing, brocolli of sperciebonen.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.