Witte vis uit de oven

Gepubliceerd op 17 december 2018 om 12:03

Witte vis uit de oven met oregano of provenciaalse kruiden, verse peterselie en worteltjes (en doperwten).

Laat je witte vis (koolvis, kabeljauw of  ) ontdooien in een ovenschaal en maak een mengsel van olie, oregano en fijn gesneden verse peterselie. Laat dit mengsel op de vis lopen, zodat het de vis marineert. Kook een deel van de worteltjes gaar in water en bouillon, (of keltisch) zout. Voeg de gekookte worteltjes toe aan de gemarineerde vis en schenk wat kookvocht op de vis en groente (zodat het ongeveer half onder het vocht staat). Zet dit in de oven eventueel met ovenschaaldeksel erop. Gaar het gerecht gedurende 20-30 minuten in een hete oven van tenminste 170 graden.

Serveer het gerecht met gekookte worteltjes met gesneden verse peterselie en aardappelen puree of gebakken aardappelen

serveertip: door op de aardappelen wat paprikapoeder te strooien ziet deze er feestelijk en gekleurd uit.

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.