Van Boeijen ambulante woonbegeleiding

Sinds kort werk ik ook wekelijks diensten als ambulante woon begeleider, binnen Van Boeijen in Hoogeveen. Hier wonen volwassen pupillen zelfstandig met enkele begeleidingsmomenten per dag en of in de week. 4 x per week koken en eten ze/ we met elkaar. Elke dag zijn er de vaste koffie en thee momenten. Het is een mooie, veilige vorm van kunnen zelfstandig worden en of wonen. Het brengt mij weer nieuwe inspiratie. Vooral om met, veel jongere, collega's samen te werken.

Lees meer »

2023 komt op gang

Januari ontrolt zich alweer. Het ritme oppakken na de december feestmaand is weer fijn. Met mijn pupillen doe ik dat door samen te koken, wandelen, opruimen, plannetjes maken, bakken, lichte huishoudelijke taken zelf, en samen, uitvoeren en veel spellen worden er gespeeld. Hiermee worden allerlei vaardigheden spelenderwijs getraind. We volgen het weer zoveel mogelijk. Op de juiste momenten naar buiten toe. 

Lees meer »

Tweede hands

Met een van mijn pupillen brengen wij nu, met enige regelmaat, tweede hands boeken, naar de tweede hands boeken winkel in Emmen.

Lees meer »

Nieuwe oogst balkontuin

Een van de pupillen heeft dit jaar getuinierd op het dakterras van zijn huis. Een aantal groenten deden het best aardig zoals sla, radijsjes, wortel, charlot uien en aardbeien. Nu staat er boerenkool voor de komende winter.

Lees meer »

Hunenweg

We hebben ons opgegeven om een deel van de Hunenweg te bewandelen, deze zomer. Van Osnabruck naar Meppen, spannend!! Je loopt dan 20 tot 30 km per dag, 5 dagen achter elkaar. Inmiddels hebben we de tocht volbracht. Het was een pittige wandeling. Het was een goed verzorgde reis. We hebben genoten.

Lees meer »

Radijs gekweekt

We hebben samen radijs gekweekt op het dakterras van een pupil. Nu deze oogst is binnengehaald staan er een paar sla kroppen, in wording, in de bak. Tevens gaan we daar een courgette en pompoen groot brengen. Gisteren legde de pupil nog wat net over de planten, ter bescherming. Dat is wel nodig ,want de vogels houden van dakterrassen en pikken alles aan!!

Lees meer »

Het Gendarmen pad, in Denemarken

Vanaf 26 april heb ik met mijn partner samen, het Gendarmen pad gewandeld, aan de grens van Denemarken. We troffen het met het weer. Het was fantastisch, het is er namelijk zo stil! Het was het seizoen van de duindoorn bloesem en het bloeiende koolzaad. En we hebben een steen met een gat gevonden. Volgens de eigen bevolking geeft deze bescherming tegen ziekten.

Lees meer »

februari 2022

In januari geregeld tochten gewandeld. Oa. bij Beesterzwaag, Oud Avereest, Frederiksoord. We lopen meestal 13 tot 15 km, eigenlijk aan een stuk door. Want het is geen weer voor bankjes. De warme chocolademelk is altijd wel lekker onderweg. Ik heb voor een meivakantie een wandelroute in Denemarken gevonden, Gendarmenpad. 

Lees meer »

2022

Een hele verrassende wandeling, vanaf klooster Ter Apel, op 1 januari. We kwamen met een kabelbaantje over de Ruiten A en ik nam een nieuw-jaar-duik, bij gelegenheid. Ook liepen we een pad op de grens van Nederland en Duitsland, heel symbolisch op de grens van de jaarwisseling. Kortom een topdag. Deze week in totaal bijna 50 km gewandeld, waar ben ik voor in training...?? Zondag nog 15 km gedaan naar de Meeuwenplas in midden Drenthe. Stoere oer wandeling met stormachtige wind erbij.

Lees meer »

Blog