De kraanvogel en de bruine kiekedief

Gisteren tijdens onze wandeling, bij het Hijkerveld zagen wij 2 kraanvogels. Ik heb het even opgezocht wat hiervan de symboliek is. En wat schets mijn verbazing: heling van de ogen, en de ogen staan voor de ziel. Tevens zijn ze een voorteken van vrede, goedheid, loyaliteit en een lang leven.

Lees meer »

Giethoorn 16 km wandelen

Dit weekend mooie tocht gewandeld vanuit Giethoorn, en via Dwarsgracht langs de Beulaker Wieden. Het was nog mooi weer. Door omstandigheden was het alweer weken geleden dat we een lange wandeling hebben gemaakt. Gelukkig kunnen we het nog.

Lees meer »

Troetels

Troetel familie aan het maken. De Hema koffertjes vullen zich al aardig. Nu nog wat met kleur variëren. En nieuwe koffertjes scoren bij de Hema.

Lees meer »

Moestuinieren en daarna

Samen met een pupil zijn we aan het Moestuinieren op een eigen, grote tuin. Elke woensdagmiddag zijn we samen, hard aan het werk. De tuin leren kennen en dan natuurlijk de verschillende groentes en enkele snijbloemen. Afgelopen seizoen was het op deze plek het eerst jaar. Dan kom je veel tegen. Nu komt de oogst en dat is best een hele verrassing. Deze oogst moet je vervolgens verwerken en integreren in je eetgewoontes. Dat houdt dus ook verandering in, in de keuken. De groentes komen met grotere hoeveelheden op een moment. Ze moeten gewassen worden en houdbaar opgeslagen. Ik maak veel zoetzuur en snijd de groenten en vries het in. In dit geval moet Het gezin van de pupil dus ook mee willen in deze verandering. We hebben o.a. Veel pompoenen. Deze kun je goed als aardappel vervanger gebruiken. Dus een maaltijd eten van, stamppot boerenkool met pompoen en een klein beetje aardappel voor de binding. Dat geeft net een iets andere smaak en mond beleving. Dus dat is ook een verandering. Gelukkig staan in dit geval de ouders er enthousiast tegenover en opa en oma doen ook mee. Het vraagt wat extra opslagruimte. Ook brengt de tuin wat modderige laarzen, werkschoenen met zich mee. Daar moet ook een plekje voor zijn. Als er nog wat plek in huis is voor het opkweken van plantjes, in het voorjaar, is dat ook erg fijn.

Lees meer »

Van Boeijen ambulante woonbegeleiding

Sinds kort werk ik ook wekelijks diensten als ambulante woon begeleider, binnen Van Boeijen in Hoogeveen. Hier wonen volwassen pupillen zelfstandig met enkele begeleidingsmomenten per dag en of in de week. 4 x per week koken en eten ze/ we met elkaar. Elke dag zijn er de vaste koffie en thee momenten. Het is een mooie, veilige vorm van kunnen zelfstandig worden en of wonen. Het brengt mij weer nieuwe inspiratie. Vooral om met, veel jongere, collega's samen te werken.

Lees meer »

2023 komt op gang

Januari ontrolt zich alweer. Het ritme oppakken na de december feestmaand is weer fijn. Met mijn pupillen doe ik dat door samen te koken, wandelen, opruimen, plannetjes maken, bakken, lichte huishoudelijke taken zelf, en samen, uitvoeren en veel spellen worden er gespeeld. Hiermee worden allerlei vaardigheden spelenderwijs getraind. We volgen het weer zoveel mogelijk. Op de juiste momenten naar buiten toe. 

Lees meer »

Tweede hands

Met een van mijn pupillen brengen wij nu, met enige regelmaat, tweede hands boeken, naar de tweede hands boeken winkel in Emmen.

Lees meer »

Nieuwe oogst balkontuin

Een van de pupillen heeft dit jaar getuinierd op het dakterras van zijn huis. Een aantal groenten deden het best aardig zoals sla, radijsjes, wortel, charlot uien en aardbeien. Nu staat er boerenkool voor de komende winter.

Lees meer »

Hunenweg

We hebben ons opgegeven om een deel van de Hunenweg te bewandelen, deze zomer. Van Osnabruck naar Meppen, spannend!! Je loopt dan 20 tot 30 km per dag, 5 dagen achter elkaar. Inmiddels hebben we de tocht volbracht. Het was een pittige wandeling. Het was een goed verzorgde reis. We hebben genoten.

Lees meer »

Blog