Moestuinieren en daarna

Gepubliceerd op 21 september 2023 om 10:10

Samen met een pupil zijn we aan het Moestuinieren op een eigen, grote tuin. Elke woensdagmiddag zijn we samen, hard aan het werk. De tuin leren kennen en dan natuurlijk de verschillende groentes en enkele snijbloemen. Afgelopen seizoen was het op deze plek het eerst jaar. Dan kom je veel tegen. Nu komt de oogst en dat is best een hele verrassing. Deze oogst moet je vervolgens verwerken en integreren in je eetgewoontes. Dat houdt dus ook verandering in, in de keuken. De groentes komen met grotere hoeveelheden op een moment. Ze moeten gewassen worden en houdbaar opgeslagen. Ik maak veel zoetzuur en snijd de groenten en vries het in. In dit geval moet Het gezin van de pupil dus ook mee willen in deze verandering. We hebben o.a. Veel pompoenen. Deze kun je goed als aardappel vervanger gebruiken. Dus een maaltijd eten van, stamppot boerenkool met pompoen en een klein beetje aardappel voor de binding. Dat geeft net een iets andere smaak en mond beleving. Dus dat is ook een verandering. Gelukkig staan in dit geval de ouders er enthousiast tegenover en opa en oma doen ook mee. Het vraagt wat extra opslagruimte. Ook brengt de tuin wat modderige laarzen, werkschoenen met zich mee. Daar moet ook een plekje voor zijn. Als er nog wat plek in huis is voor het opkweken van plantjes, in het voorjaar, is dat ook erg fijn.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.