tipi’s verwarmend pompoen soeppie

Gepubliceerd op 17 december 2018 om 12:17

Wat heb je nodig: een halve kleine oranje of fles pompoen, Keltische zout oplossing of bouillon voor 3 liter, verse gember, 2 uien, 2 tenen knoflook, beetje kerriepoeder, eventueel wat gedroogde rozemarijn en wat Griekse yoghurt of creme fraîche.

Maak de pompoen schoon en snijd hem in stukjes.  (Dit gaat heel gemakkelijk als je de pompoen eerste even in zijn geheel enkele minuten laat liggen in kokend water). Kook de pompoen in de bouillon of Keltische zout oplossing met water. Bak de uien en knoflook uit met de kruiden en wat in stukjes gesneden gember. Kook dit nog enkele minuten mee met de pompoen. Pureer de soep. Serveer de soep met wat yoghurt of room of heksenkaas erin. Eet smakelijk.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.