In de keuken

Hieronder vind je recepten die eenvoudig zelf te maken zijn.

Ze zijn geschreven naar aanleiding van mijn kook avonturen in eerste instantie, voor groepen, maar ook samen met diverse jongeren.

Zij houden van koken en bakken en willen graag zelfstandig leren werken in de keuken.

De jongeren hebben hun eigen ontwikkelingsweg.

 

Door samen te koken, in aansluiting bij hun smaak en belangstelling, met zoveel mogelijk verschillende (eigen gekweekte en verse) producten.

Raken zij meer betrokken bij hun voeding en worden zich meer bewust van wat zij eten en tot zich nemen.

Zij raken steeds meer betrokken bij het koken en voor zich zelf zorgen, tonen meer initiatief, maar bovenal geeft het koken hen plezier en vertrouwen, en hierdoor vergroten zij hun mate van samenwerken en zelfredzaamheid.

 

 

 

 

 

mousse dessert

Een mousse dessert van avocado, banaan, stoof peertjes, koekkruiden en rauwe cacao of chocolade mousse zonder zuivel en suiker.

Lees meer »

Flamkuche

Flamkuche met rode uien, knoflook, zwarte of pittige  olijven, (zon tomaatjes, puntpaprika) en feta (van schapen en geitenkaas).

Lees meer »

Verse pasta

super leuk om te doen en lekker. Per 100 gram bloem een ei nodig. Alles goed doorkneden, minstens 10 minuten. Is het beslag de droog doe je er wat water bij en is het te vochtig doe je er wat bloem bij. Er ontstaat een elastisch soepel deeg. Laat het een tijdje rusten (30 minuten)voor de de pasta in gewenste vorm gaat snijden met de machine.

Lees meer »