Speculaasbrokken

Gepubliceerd op 4 december 2018 om 19:08

Speculaasbrokken maken voor sinterklaas

 

Recept:

300 gram           bloem (naar keuze)

150 gram           boter

125 gram           suiker en of (appel) stroop

2 eetlepels         melk (naar keuze)

1 volle eetlepel speculaaskruiden

1 theelepeltje baking soda of bicarbonaat

Snufje zout

 

 

Smelt de boter au bain-marie met de suiker en of stroop.

Doe op het laatst de melk erbij.

Roer tot slot het meel, met zout en kruiden erdoor .

Zet het deeg een uurtje in de koelkast om af te koelen.

Stort het deeg vervolgens op het bakblik of in een vorm. En kneed het in de juiste vorm.

Bak de speculaas op 175 graden 25 minuten.

Snij eventueel het speculaas direct in stukken.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.