Zelf brood bakken

Gepubliceerd op 20 maart 2019 om 11:47

Je eigen Brood bakken, hoe leuk is dat!

 

500 gram meel of meel en bloem, naar keuze, 7 gram droge gist, 10 gram zout, 325 ml lauw water;

 

mix de benodigdheden met de keukenmachine, of met de hand tot een fijn soepel deeg.

Kneed het deeg minstens 10 minuten liefst langer.

Laat het vervolgens 1 uur rijzen onder een natte doek, op een warme plek.

Druk dan al de lucht uit het deeg en vorm een platte schijf.

Deze vouw je in drie delen op.

Leg het gevouwen deeg in de broodvorm of op de bakplaat, met de vouw naar onderen.

Laat het geheel weer een uur rijzen, op de warme plek en onder een natte theedoek.

De ervaring leert alles op een fijne warme temperatuur te gebruiken.

Dit komt het resultaat ten goede.

Bak als laatste het brood af, in 35 minuten op 200 graden.

Naar eigen inzicht kun je het deeg even insnijden of knippen voor het de oven ingaat.

Jos en ik maken tegenwoordig 3 broden op een middag.

Zie de blog voor nog meer recente brood bak ervaringen en foto's.


« 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.