September

Gepubliceerd op 13 september 2020 om 19:07

Oh het is alweer september geworden. Wat gaat zo'n tuinseizoen snel voorbij. De afrikanen staan nog steeds uitbundig te bloeien. Ik heb wat zaden verzameld om uit te delen.

Onlangs winter postelein gezaaid en het komt al op.

Verder ben ik geregeld zoet zuur aan het maken van pompoen en courgettes. De glazen potten komen overal vandaan. Ook heb ik een heerlijke (zoete) pompoentaart ontdekt.

De zomer asters zijn toch nog uit gekomen ze zijn prachtig.

Enkele kikkererwten geoogst en vandaag gegeten. Vanmorgen de overige Kikkererwt planten gerooid en geplukt. De Dahlia bloeit nu ook.

De pompoen blijft produceren, maar het zijn wat kleinere pompoenen. 

Vanmiddag, de dag dat de dage en nacht even lang zijn, de afrikanen op de tuin gerooid en gehakseld. De buurman was op de tuin met een haksel machine bezig. Samen hard gewerkt. Alles is er af en in de compost bak. Buurman kon ook wat voor zijn compost mengsel gebruiken, want hij is een aardappel fan!! Leuke hoor zo'n spontane samenwerking, daar word ik wel blij van. Samen nog een stukkie koek zitten eten op de tuinbank.

De pastinaak kan ik wel even laten staan. Deze kan gelukkig heel wat vorst hebben. Dan kan ik het oogsten als ik het wil gebruiken.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.