juni

Gepubliceerd op 10 juni 2020 om 11:55

Het heeft de afgelopen tijd wat geregend en er was wat meer bewolking. De tuin doet het er goed op. Alles spuit de grond uit. Vooral de kikkererwten, zonnebloemen, goudsbloemen en afrikanen. De courgettes lijken ook goed te staan en de pompoenen gaan ook al mooi. Ik heb zelfs al de boerenkool op de tuin gezet. Mogelijk wat vroeg, maar de plantjes paste niet meer in de pot. De laag blijvende peulen slaan ook goed aan op de tuin en groeien flink. Overal heb ik steun stokken geplaatst. En hier en daar een touwtje gebonden aan de planten. Ik ga nu 1x per week schoffelen. Zo houd ik het netjes bij. Het is wel een verademing dat je momenteel niet steeds ook nog water moet geven, uit een pomp met gieters en heel veel schouwen. Vandaag en morgen verwachten ze ook nog regen. Terwijl de temperatuur prima is. Als ik zo bezig ben doe ik al gauw de jas uit.

Nu is het 22 juni. Vandaag bietjes en nieuw Zeelandse spinazie geoogst. De Rabarber is op voor dit jaar. Van de Oost Indische kers uit de achtertuin, een pot, eet ik dagelijks een bloem. Van 6 nieuwe aarbeien plantjes krijg ik dagelijks 3 zoete aardbeitjes. Hier word ik nou zo blij van. S'morgens gauw naar de tuin, en soms een boekje mee om wat langer van de plek te genieten. S'avonds nog even kijken of er wat nodig is. Ik houd het in de gate. De courgettes gaan ook erg hard.

24 juni : vanochtend vroeg al op de tuin. Het wordt wederom een warme dag vandaag. Ik oogst de nz spinazie, als ik word verrast door een vlinder, die in zijn vlucht langs de Goudsbloemen dartelt.

29 juni ik heb al 3 tassen spinazie geoogst, bieten voor de hele buurt en de eerst knolrabi en courgettes. Feest tijd, verder ontploft de tuin momenteel. Heerlijk! 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.