Maak 2 kg pompoen schoon en in kleine stukjes, 1 prei klein snijden, 400 gram pastinaak grof raspen, 750 ml appelazijn, 300 gram rietsuiker, 2 theelepels kurkuma, 2 thl Koriander, 200 gram lichte Rozijnen, 2 eetl. Geraspte Gember, 1 eetl. Gefermenteerde citroen, 1 pepertje, per pot kaneelstokje, steranijs, paar kruidnagels. Los de suiker op in de azijn, in een grote pan. Voeg daarna alle ingrediënten toe en kook nog 15 minuten door. Vul de schoongekookte weckpotten met de hete chutney en sluit ze af. Zet ze even op de kop. Maak daarna de buitenkant van de pot schoon. Laat 6 weken staan voor het consumeren.
Een leuke bijkomstigheid is dat ik deze zoet zuur potten chutney en courgette heb geruild voor een paar yoga lessen voor mij zelf. Daar word ik blij van.
Reactie plaatsen
Reacties