Groene lasagne (vegetarisch recept):

Gepubliceerd op 17 december 2018 om 12:01

Wat hebt je nodig voor 4 personen: Een pakje groene lasagne bladen of 3 kleine courgettes, met een kaasschaaf in plakken geschaafd, een potje groene of rode pesto, 375 gram bevroren of 500 gram verse (uitgelekte) spinazie (tuinmelde), (eigen bereidde) tomaten saus of 2 blikjes tomatenblokjes, 1 pakje gorgonzola of andere blauwe schimmel kaas , 1 potje ricotta, 1 zak geraspte kaas, naar smaak italiaanse kruiden en of zongedroogde tomaatjes.

Maak een mengsel van de ontdooide of verse geroer bakte spinazie, gorgonzola, ricotta, pesto en naar smaak wat peper, zout en italiaanse kruiden en of zon gedroogde tomaatjes .

Je kunt ook gepureerde olijven en champignons toevoegen i.p.v de diverse kazen.

Vul een overschaal met een beetje olie. Maak de lasagne door laagjes op te bouwen beginnend met de  tomaten saus. Gevolgd door afwisselend een laagje lasagne (courgettes) bladen en een laag spinazie mengsel. Breng als laatste laag weer de tomaten saus aan en werk de schotel af met de geraspte kaas.

De lasagne voor 40 minuten bakken in een (gas)oven van 170 graden.

De lasagne vormt een lekkere maaltijd samen met een frisse salade, bijvoorbeeld een wortelsalade.

Doordat je de lasagne eerder kan voorbereiden  is het een fijn recept als je gasten te ontvangen krijgt.

Je kan de lasagne variëren met het toevoegen van een pond gekruid en gebraden runder gehakt. Dit meng je door het spinazie mengsel.

Maak je de vegetarische lasagne met de courgette bladen (gluten vrij) moet je wel wat vocht afgieten voordat je de lasagne op tafel zet! Lekker te eten samen met stokbrood.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.