Plaat-taart, appel kaneel of pruimen

Gepubliceerd op 17 december 2018 om 11:48

Wat heb je nodig: 300 gr. spelt meel, 100 gr. palm suiker, snufje bicarbonaat,  zout, kaneel, (gemberpoeder) citroen sap, 750 gr. geraspte appel of 4 grote zure appels (of pond pruimen), 200 gr. gesmolten roomboter, 3 handjes havervlokken/ havermout. Platte ovenschaal of plaat, met opstaande rand (bedekken met bakpapier).

Doe de meel, het snufje zout en de suiker in een kom en overgiet deze met de (in een pannetje) gesmolten boter! Meng het goed door elkaar, met een stevige lepel. Als het deeg een geheel gaat vormen, kun je een taartbodem in de bakvorm maken (goed aandrukken). Doe de citroensap direct over de geraspte appel en bestrooi royaal met kaneel. Verspreid dit appel mengsel (of de stukjes pruimen) over de taartbodem en bestrooi deze, als laatste tegen het verbranden, met de haver of havermout vlokken. Je kunt des gewenst nog wat noten en honing aan het recept toevoegen.

Bak de taart op 170 graden, 1 uur.

Snijd de taart als deze nog warm is, daarna wordt het te moeilijk!!!

Presenteer de taart eventueel met met slagroom.

Ook een variant met enkel stukjes pruimen is erg lekker! Leuk zo tegen de herfst en je huis gaat helemaal lekker er van geuren als je aan het bakken bent!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.