Winter 2021-2022

Gepubliceerd op 16 december 2021 om 11:10

Foto is genomen tijdens 1e kerstdag bij het Dwingeloo-erveld Ruinen.

Door mijn wandelingen kom ik veel vogels tegen en leer ze kennen. Zoals de kleine winterkoning en in de deze tijd van het jaar laat de roodborst zich veel zien. Dit laatste vogeltje heeft een sterk territorium gedrag. Dat levert grappige taferelen op. Je kunt hem ook als vriend gaan beschouwen als hij zijn territorium in jouw tuin heeft. Hij zal zich steeds laten zien tijdens je werk. Ook als ik met mijn pupil in het bos bij de hutten ben laat ie zich geregeld zien, op de vaste plekken.

Ook valt het me op dat je steeds vaker de zilver reiger ziet! Dit weekend zagen we nog een veld vol kievieten. Zouden ze niet meer zover zuidelijk trekken?? Onder het wandelen ontstaan altijd allerlei vragen.

Zo zien we geregeld dat de boeren een deel van de oogst oogsten, meestal de buitenste rand van het veld, en het midden laten staan. Wat zou hiervan de reden zijn??

Als laatste wil ik nog de buizerd noemen, die zich in deze kale periode prominent laat zien, vooral aan de automobilist. Bij Sleen zit er een, bij de rotonde buiten het dorp, boven op een van de daar aanwezige lantaarnpalen. Hij wacht rustig zijn kans af tot hij kan toeslaan, het liefst een kadaver als prooi. Wat is ie mooi en groot. 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.