Courgette ingemaakt

Gepubliceerd op 14 september 2020 om 12:08

2kg courgette schoonmaken, ontdoen van zaadlijsten, en in kleine stukjes snijden. Wegzetten voor 3 uur met 6 eetlepels zeezout. Eventueel 4 grote uien snijden en toevoegen. 500 ml wijnazijn, 450 gram rietsuiker, 2 thl. Kurkuma, 2 thl. Mosterdzaad, per pot laurierblad, paar jeneverbessen. Courgette en ui wassen onder stromend water. Suiker in azijn laten oplossen, in grote pan. Daarna courgette en ui plus de kurkuma en het mosterdzaad toevoegen, 5 minuten door koken. Schoongemaakte weckpotten vullen met hete inmaak, alles goed aan drukken met de lepel. Pot sluiten en omdraaien. Buitenkant schoonmaken. 2 weken laten rusten voor het consumeren. 


« 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.